16.9.24

Fat Bike 19


 

4.9.24

Pauze

 EVEN PAUZE

Fat bike 18


 

Voortthuizen 5

 


Maar zolang de Chevrolet nog niet  op eigen wielen stond, had ik om van  Breukelen  naar Hilversum  en vervolgens naar Harderwijk te komen vervoer nodig. In het begin reed ik met  een Trabant en daarna met een Saab. Ik had  toen de Chevrolet eenmaal klaar was  het idee dat die  mijn dagelijks vervoer zou worden, maar daar kwam ik in de herfst van terug. Zonde om  met die auto 's winters te rijden. Dus  ik ging op  zoek  naar alternatief vervoer. Een begrafenisauto. Ik probeerde het eerst  in het dorp. De  eigenaar vertelde  me dat  hij  dat tegenover zijn klanten niet kon maken. In het centrum van Amsterdam kon ik  drie  volgwagens kopen  voor duizend  gulden. Maar wel in één koop. Dus twee vrienden opgescharreld,  die ieder één voor zijn rekening nam. Het waren verlengde Mercury's  met separatie en op een zaterdagmiddag haalden we de  auto's op.  Het  werd geen succes, de auto was simpelweg te groot. Er volgde een nieuwe zoektocht en  in de  Betuwe vond ik wat ik zocht: een heuse begrafenisauto, een Ford "Ranchwagon" voor niet al  te veel geld.  De eigenaar startte de wagen,  terwijl  hij er naast stond en vervolgens maakten  we een heel lange proefrit. Het leek alsof de man de auto helemaal niet kwijt wilde. Toen we uiteindelijk  terugkeerden in  zijn garage en ik in het kantoortje  wilde afrekenen, ontdekte ik  dat de wanden van het  kantoor  volgeplakt waren met foto's van racewagens. Grappig, iemand die altijd in zijn begrafenisauto heel langzaam moest rijden had een passie voor snelheid. (wordt  vervolgd)

 

3.9.24

Noone

Jimmie Noone: "You rascal you"

Post

Vanaf 1 januari 2026 wordt alle door u verzonden post naar een nog te bouwen landelijk verzamelpunt te Nieuwegein gestuurd. Daar kunt u de brief, of u deze  naar Tante Mien in Zierikzee of naar Hendrikus Niemandsvertriet  in Achlum hebt gestuurd, een week later persoonlijk komen ophalen.  Wilt u uw post toch thuis blijven ontvangen dan dient u per poststuk 25 Euro extra te betalen.

Bugle

 

Benny Goodman Orchestra (met drummer Gene Krupa) in  "Bugle Call Rag".

Fat bike 17



 


Voorthuizen 4

 

Beide vorige foto's van de Chevrolet zijn van recente datum en gemaakt in of rond Voorthuizen. Toen de auto  vijfenvijftig jaar gelden naar Nederland kwam zag, zij er wel even anders  uit. Toen de foto gemaakt werd was de trailer klaarblijkelijk nog in orde. Datzelfde jaar stond zij op eigen nieuwe banden en deed ze mee aan nogal  wat evenementen.

De volgende foto werd in Scheveningen gemaakt bij het huwelijk van een HAV-functionaris, ze reed ook zelf een huwelijk met het bruidspaar in  de zogenaamde "mother-in-law-seat", ze was in een nachtelijk tv-programma met Pistolen Paultje en speelde een rol in  fotoreportage in een modemagazine. Maar ze ging ook terug naar Denemarken, op vakantie en haalde toen tegelijkertijd de felbegeerde Cartercarburaterur op. (wordt vervolgd)
De Chevrolet samen met een DKW, een Lincoln en een Wolseley

 

2.9.24

Stomp

Alabama Washboard Stompers met "Pigmeat Stomp".

Trump

 

Trump

Don Caron met een parodie op "The battlehymn of the republic".

Fat bike 16


 

Voorthuizen 4

 

Het eerst dat vervangen moest worden waren de remleidingen, dan kon de Chevrolet gemakkelijker  verplaatst worden in Pauls garage, bovendien kon de auto meteen voorzien worden van een glazen remoliepotje onder de motorkap. Ik dacht dat alle Chevrolet cabriolets  van  1938 "Masters" waren, voorzien van onafhankelijke voorvering d.m.v.  "knee action", maar de mijne had een  starre  vooras en  de grille leek meer op een bestelauto  te passen dan op een chique cabriolet. De motor werd doorgespoeld, kreeg  nieuwe, ongedoopte olie, er kwam een nieuwe accu en de auto werd  gestart.  Alles leek mechanisch in orde. Ik  had nog twee nieuwe  richtingaanwijzers, die ik wilde  combineren met de ook aan te brengen clignoteurs. Om e.e.a.. mogelijk te  maken maakte Dick het bedradingsschema. Het enige dat niet klopte was de carburateur, dat was een Tillotson, die hoorde op een Willys,  op de  Chevrolet hoorde een Carter. Gelukkig wist ik een Chevrolet sedan 1938 op een sloop in Noord-Jutland te staan, als ik in de buurt kwam zou ik vragen of ik die er af mocht  halen. Het schuren van de  carrosserie kon beginnen. Elke  dag  reed ik na mijn werk in Hilversum, naar Harderwijk om na een paar uurtjes schuren naar Breukelen, mijn  toenmalige woonplaats, te  rijden. De  auto kreeg vervolgens een professionele laklaag, een nieuwe linnen kap en werd uiteindelijk, om een Nederlands  kenteken te krijgen, naar  Utrecht gereden. Op weg daar naar toe werd ik aangehouden omdat ik nog  steeds op het Deense kenteken, afkomstig uit Randers, reed. Maar dat werd snel opgelost en een paar dagen later had de Chevrolet het Nederlandse kenteken  75-07-MX. (wordt vervolgd)

1.9.24

Fat bike 15


 

Voorthuizen 3

 

Natuurlijk ging ik ook naar Voorthuizen om 75-07-MX te zien. Ze was er vorig jaar, dat waarom zou ze er dit jaar niet zijn? Maar ze was er niet,  de vanillevla kleurige Chevrolet cabriolet 1938. Waarom ik haar wilde zien? Omdat ik haar in de winter  van  1969/70 zelf uit Denemarken had gehaald. Oorspronkelijk was ik op jacht naar een tweede Nash, maar de  auto die ik in Denemarken vond was een 1935er,  toch al niet Nash mooiste jaar en met een foeilelijke Duitse of Deense carrosserie. Die ging het niet worden. Ik zette mijn strooptocht vergezeld door Paul Jilderda (aan het stuur van een Volvo Amazone  met een vierwielige aanhanger) en Dick Kramer voort en in een kleine plaats  iets noordelijker  In Jutland vonden we de Chevrolet, de kap lag aan flarden, maar verder zag zij er op het  eerste oog redelijk uit. Zij werd na wat heen en weer gerangeer, ze stond tamelijk achter in een  loods, op de trailer geladen  en de terugreis naar Nederland kon worden aanvaard. Er lag flink wat sneeuw op de Deense wegen.  In Duitsland  werd het minder. Wij gingen inmiddels onze tweede slapeloze nacht in en kwamen op zondagochtend aan de  Nederlandse grens, waar de Chevrolet moest worden ingeklaard. Dat ging op  zondag niet. Dus op zoek naar een overdekte plaats waar de wagen tot maandag zou kunnen staan. We vonden  een Opeldealer, immers ook General Motors, waar we de trailer met de Chevrolet  mochten stallen. Daarna repten wij ons huiswaarts om op maandagochtend weer naar  de  grens  te gaan om de auto in te klaren. Paul ontdekte dat de trailer niet soepel liep en constateerde een gebroken steekas. We haalden de Chevrolet van  de trailer en de enige mogelijkheid was om  de Chevrolet op sleep te nemen. Het werd een barre tocht, in  een open auto hartje winter van de grens tot Harderwijk, waar Paul zijn garage had. Daar vroeg Pauls knecht hoe  we het aangedurfd hadden. Hij ging in de Chevrolet zitten, trapte op de rem en  trapt er meteen doorheen. Een klein  wonder. (wordt vervolgd)