8.9.11

Sorteren

Het is een wonderlijk allegaartje dat ik gister weer in mijn bezit kreeg. Behalve de al genoemde tekeningen zijn er foto's, boeken, krantenknipsels, een stapel Hitweken en Aloha's (waar ik voor schreef en tekende), autofolders, tijdschriften (waaronder 'Private Eye'), prentbriefkaarten en landkaarten, kortom de woonkamer ligt nu bezaaid met stapeltjes, want ik ben gistermiddag eerst maar eens gaan sorteren, maar het gaat nog dagen duren voor ik alles verwerkt heb.
Vorig jaar, om precies te zijn op 7 augustus schreef ik op dit blog onder deze kaart:
'Altijd leuk toch? Een aap met een grote bril op en met een sigaar in de mond achter een bureau vol papieren. Net de directeur van een groot bedrijf. Dat soort prentbriefkaarten is nog steeds in de handel. Honderd jaar geleden gebruikte men voor dergelijke grappen mensen. Zo is er een foto uit 1905 van Geronimo in rokkostuum en hoge hoed samen met drie kompanen in een Locomobile.'
Maar niet allen in de Verenigde Staten stak men de draak, in Zuid-Afrika kon men er uiteraard ook wat van. Onderstaande prentbriefkaart van 'The Zulu Motor Club' ging vergezeld van 'All well here' naar dominee (sic) Andrew Morris in Colleston, Schotland.