28.1.20

EXAMENTIJD 2

Dan volgen hier de juiste antwoorden op de gister gestelde examenvragen.
1.Het koor zong "Höperdepöp" omdat het koor uit Dronrijp kwam, wanneer het koor uit Dokkum gekomen was dan had het "Snöperdepöp" gezongen als herinnering aan de aldaar vermoorde Bonifatius.
2. Menaldummers kennen maar één weg en dat is de juiste weg en die leidt naar Dokkum en niet naar Zwartewegsend, want in Dokkum is de waarheid en het leven.
3. Slobbe & De Kwitsers, De Krêbestinders en De Kloatklopjers maken sinds 1987 furore in de wijde omgeving van Menaldum. Vooral een tournee naar Boksum en Zweins heeft enorm bijgedragen aan de populariteit van Slobbe & De Kwitsers, Omrop Fryslân maakte in 2005 een driekwartierdurende televisiereportage over de groep. De Krêbestinders was het favoriete bandje van Johannes Jacobus Willebrordus (Joost) Zwagerman en het wordt momenteel gesponsord door Ernst Daniël Smid.
4.De grootvader in mannelijke lijn ligt figuurlijk op het kerkhof, die in vrouwelijke lijn is Saapke Katsje-Blom, want zij werd onbevlekt ontvangen, maar was desalniettemin gehuwd met Sipke Katsje uit Oenkerk, maar die is ten gevolge van de onbevlekte ontvangenis natuurlijk niet de natuurlijke grootvader, misschien  is het juister in dit geval te spreken over: geen of over de Heer.
5. Maria Theresia van Oostenrijk is een voorbeeld van een neurende potentate, zij kreeg zestien kinderen en daar kan behalve door Leo Blokhuis soep noch pap van gekookt worden.
6.Ja, waarom eigenlijk niet? Vermoedelijk heeft zij niet op Funda gekeken en is er daarom niet in geslaagd een woning in Sint Jacobiparochie te verwerven. Zij heeft  in 1939 een rose mantelpakje aangeschaft dat zij in 2018 een jaarlang dag en nacht droeg tijdens Leeuwarden Culturele Hoofstad.
7.Er is geen enkel verschil, zowel een encycliek als Thierry Baudet heeft  de wijsheid in pacht.
Zij die de antwoorden gister per post aan de Farmers Defence Force hebben gestuurd (datum poststempel) en de zeven vragen juist hebben beantwoord worden per 5  februari a.s. benoemd tot "honorary farmer" en ontvangen drie schijven "blood pudding from the pig".