16.8.21

BLAUW 2

Uit Rotterdam kreeg ik van muzikale vriend Aad Vermeulen een reactie op de Amsterdamse 'blauwe wagen', want in de havenstad e.o. heeft de 'blauwe wagen' een totaal  ander betekenis:

"In Rotterdam en omstreken werd je met de "blauwe wagen" naar Maasoord, Delta of Antes gebracht als de geestelijke gesteldheid opvallend afweek van de doorsnee burger en je bovendien gevaar opleverde met dat gedrag voor de fijnbesnaarde burgerij. 

Wonderlijk vind ik toch dat in die betekenis de blauwe wagen zo weinig wordt ingezet voor politici, industriƫlen, groot-grutters, complot-denkers en overige verwarden, teveel om op te noemen. En..... wellicht zit in dat groot aantal potentiele klanten reeds het antwoord besloten waarom de blauwe wagen in die gevallen veelal verruild is voor lease-bak zonder bestemming Maasoord of opvolgers.

Uiteraard speelt het spaarzame gedrag van onze regeringsfunctionarissen daarbij mee bij het bedwingen van de behoefte verwarden een solide asiel te gunnen. God Economie is immers niet gebaat bij kosten te maken voor geestelijke gezondheidszorg ;)   Tsja voer je Willem Engel bijvoorbeeld af naar zo'n oord dan schept dat verplichtingen naar zijn aanhang. Het zou nog een dansend psychiatrisch ziekenhuis opleveren!"