9.7.11

Orange Blossom Special

Look a-yonder comin' Comin' down that railroad track Hey, look a-yonder comin' Comin' down that railroad track It's the Orange Blossom Special Bringin' my baby back

In 1879 kocht de Raleigh & Gaston Railroad een nog onder constructie zijnde spoorlijn ten zuiden van Raleigh (North Carolina): de Raleigh & Augusta Air-Line Railroad. Pardon? Air-Line? Een luchtvaartmaatschappij voordat er vliegtuigen waren? Geëxploiteerd met luchtschepen misschien?
Nee, een air-line was destijds een rechte lijn tussen twee plaatsen en had niets met verkeer door de lucht te maken. In 1881 ging de spoorlijn op in de Seaboard Air-Line System en in 1900 werd de naam Seaboard Air-Line Railway. Een van de treinen, die sinds 1925 samen met de Pennsylvania Railroad (New York - Washington D.C.) en de Richmond, Fredericksburg and Potomac Railroad (Washington D.C. - Richmond) door de Seaboard Air-Line Railway (Richmond - Raleigh - Columbia - Savannah - Jacksonville - Miami) werd geëxploiteerd was de Orange Blossom Special.
De naam van de trein werd ook de naam van het meest bekende fiddlestuk in het bluegrassrepertoire, het werd in 1938 gecomponeerd door Ervin T. Rouse en hier wordt het uitgevoerd door Vassar Clements vergezeld van een arsenaal aan andere violisten.