1.7.16

Neeltje

Toen ik het dinsdag j.l. op een wegwijzer zag staan, bedacht ik dat het tijd was een bezoek aan Mantgum te brengen en dat ik een bezoek veel te lang had uitgesteld. Ik heb over dat Friese dorp een paar jaar geleden op dit blog een aantal stukjes geschreven omdat een nicht van mijn grootvader in Mantgum een belangrijke rol vervulde. Ik ga die stukjes niet herschrijven, u vindt ze in het archief. Tik het woord Mantgum in en click op het vergrootglas. (zie voorbeeld hieronder)

Wanneer we de Seerp van Galemawei inrijden zien we een aantal prachtige huizen, ongetwijfeld ooit  gebouwd in opdracht van boeren die met pensioen gegaan waren, huizen met grote tuinen en natuurlijk een stal waar de sjees kon worden opgeborgen.



Maar ik ben op zoek naar mensen met herinneringen aan Neeltje Bosch en naar het huis van haar, ik krijg van iemand een indicatie waar ik moet zoeken en daarna ontmoetten we een dame op de fiets die ogenblikkelijk enthousiast haar fiets wegzet en met ons meeloopt en ons het - inmiddels sterk verbouwde - huis waar Neeltje woonde aanwijst. 
kijkend naar Neeltjes huis met v.l.n.r  mijn beide zonen Mischa en Leon, Mischa's vrouw Margreet, ik en de buitengewoon aardige mevrouw van wie de naam schandelijk genoeg niet gevraagd  hebben.
Ze wijst ook op de Bewaarschool die Neeltje ongetwijfeld in haar kleuterjaren bezocht zal hebben, maar inmiddels woonhuis en gebouwd in dezelfde trant als de woningen op de Seerp van Galemawei.