17.10.16

Schitttterend

Barbeltje Gougiës: "Goedemorgen  meneer In 't Laadje, u bent er ook net als ik vanochtend al weer vroeg bij, dat verheugt mij zeer. Ik wilde u een foto tonen gisterochtend gemaakt door mijn partner Arie Batteleur in de Poststraat in onze fraaie gemeente, waaruit weer mag blijken dat de gehele bevolking van de Goyse Meren hartstochtelijk meewerkt aan het verhogen van de schoonheid."
Hylke In 't Laadje: "Dankjewel mevrouw de burgemeester. Dat is inderdaad prachtig mooi, zou ik zeggen willen. Heeft mevrouw de burgemeester al gehoord dat de goyse inteeltdagen naar Qatar verzet worden zullen en dat de mier alle kosten dragen zal tegelijks met de skischanssprongwedstrijden. Is dat niet bjusterbaarlijk?"
Barbeltje Gougiës: "Daar weet ik helemaal niets van. Van wie heeft u dat gehoord?"
Hylke In 't Laadje: "Van de voorzitster van onze commissie mevrouw Alida Bombardeitje-Fluym die van Dubai naar Doha in Qatar gereizigd is, tegare met de heren Clovis Bakkeleier en nog iemand waarvan ik de naam vergeten heb."
Barbeltje Gougiës: "Krelis Sargnagel. Dan is die weer zijn boekje te buiten gegaan, die man is een nagel aan mijn doodkist. Onderzoek naar het werk van de schoonheidscommissie in Dubai was de opdracht, Qatar stond niet op de agenda."
Hylke In 't Laadje: "O."