8.2.19

Festijn

Gisteravond ontving ik vlak voordat ik naar bed ging een telefoontje van Drs. Barend-Otto ter Vloot, dat zijn nichtje Garlina Nietenfleuter-Ter Vloot was bevallen van een drieling en nu moet ik op dit moment de lezer even  helpen herinneren dat Garlina eind 2017 beviel van een verslag op dit blog van een festijn in de  hogere wereldregionen dat, zij het met minieme wijzigingen, als het ware om herhaling schreeuwt.

Herodes legde zijn accordeonnetje weg, nadat hij, samen met Philips II op zingende zaag. "Uren, dagen, maanden, jaren, vlieden als een schaduw heen" had gespeeld. Het had wat vals geklonken, maar dat kwam door Philips II 's nervositeit, die had eigenlijk liever "Waar de blanke top der duinen" laten horen, maar zoals gewoonlijk had Herodes zijn zin doorgezet, want hij had, zo vond hij, de oudste rechten. De verwarming ten paleize was flink opgestookt, alhoewel grootvizier Rolly, ridder van  Rappard  dikwijls had waarschuwd voor de door Nuon begrootte stookkosten en hij meermalen  adviseerde van energieleverancier te veranderen, had Herodes, die aandelen had in Vattenfall, het moederbedrijf  van Nuon, geroepen dat hij door de verwarming op vijfentwintig graden te zetten, er zowel letter- als figuurlijk warmpjes bij wilde zitten. Bovendien was zo'n aangename temperatuur noodzakelijk om de hofdames Theresa May, Neelie Kroes en Stijntje van Dotterum tot Valkenswaard hun buikdansje op de juiste wijze te laten uitvoeren, want als de temperatuur, al was het maar één graad, zakte dan raakte met name Neelie de draad kwijt en en begon ze met een woeste uitvoering van de "Driekusman", terwijl Stijntje "Zeg ken jij de muzelman?" in het Berbers aanhief. De enige die geen problemen bij een lagere temperatuur had was Theresa May, die met een leren pantalon die net  geen duizend pond gekost had een koket paaldansje uitvoerde om een paleispilaar. Voor de buikdansmuziek ten paleize werden sinds jaar en dag tirolerklanken voortgebracht door een ongekleed blaaskwintet onder leiding van Hermann Göring, die anale tuba speelde, waaraan het orkestje zijn naam "The  Analians" ontleend had, terwijl de andere  blote muzikanten Antonio Salazar, trompet; Jörg Haider en Nigel Farage, bugle; Geert Wilders, blokfluit; Alexander Gauland, sambaballen en Avigdor Lieberman, slagwerk waren. Geert Wilders zong ook, altijd in accentloos, vooroorlogs Duits, zijn meest geliefde lied dat hij  bijzonder graag voordroeg met gastzangeres Frauke Petry -  als enige gekleed, maar in in een te heet gewassen dirndl - was "Die Liechtensteiner Polka":
"Das ist die Liech-ten-stei-ner Pol-ka mein Schatz!
Polka mein Schatz! Pol-ka mein Schatz!
Da, bleibt doch kein Liech-ten-stei-ner auf sei-nem Platz!
Auf sei-nem Platz mein Schatz!
(Helaas blijkt de uitvoering van "The Analians" op YouTube niet te vinden, daarom deze versie van  Tina York, opdat  u toch enig idee krijgt.)
Herodes sloeg zich bij die klanken altijd op zijn dijen van plezier, alhoewel hij liever het zitvlak van Theresa Mays leren pantalon  had  beklopt, maar zij, danste, zoals we eerder reeds melden, paal. Nee, het  leed geen twijfel Herodes was dol op zuidduitse en tiroler klanken en er ging vrijwel geen dag voorbij dat "The Analians" niet tot laat in de  avond voor buitengewoon prettig amusement zorgden. Het orkestje raakte echter zoveel gevraagd, met name door de zogenaamde folkloreuitzendingen van de Duitse regionale televisie in Mecklenburg-Vorpommern, waar met name de duetten van Geert Wilders en Frauke Petry zeer hoog scoorden, dat Herodes met de feestdagen, zoals kerstmis, op zoek moest naar vervanging  van zijn huisorkest en het lukte hem  met behulp van het impresariaat AdF (Alles durch Freude)  het wereldberoemde trio de Trumpertino's voor drie dagen te engageren: op 24, 25 en 26 december zouden niet alleen hun mondharmonica's klinken, maar ook hun alpenhoorns, terwijl het drietal bovendien fantastisch kon jodelen. Er was een fors bedrag aan gage mee gemoeid, maar kerstmis mocht wat kosten, dacht Herodes, terwijl hij zijn zonnebril opzette, want hij verdroeg eind december altijd weinig licht.
(wordt vervolgd)