27.2.19

GEEN STEMADVIES

Nee, heel nadrukkelijk dit wordt geen advies om straks op welke partij dan ook te gaan stemmen. Ik kijk alleen naar de affiches die in het goyse dorp met cheiwe allemaal even groot en geplastificeerd op speciale borden zijn opgehangen Ik zie een foto van Gompie Waardemans en een foto van  Teake Bidettol, terwijl ik  weet dat beiden geen  kandidaat zijn, omdat ze al in de Tweede kamer zitten, zij vallen - vanwege geschiedvervalsing - dus  meteen af. Nu de rest: ik heb zelden zo'n fantasieloos samengesteld stelletje aanplakbiljetten gezien, het enige waarover is nagedacht is het biljet van 50 Plus, al had  het idee van de halte een tikkeltje beter kunnen  worden  uitgewerkt, met een bushokje op de achtergrond.

Het volk dat zo nodig met hun hoofd wil worden afgebeeld moet zich schamen, niemand kent ze,  al  dragen ze een modieus baardje of een forse bril, een hoofddoek of een tandpastaglimlach, pas een affiche met een  bekend gezicht heeft zin, maar dan moet dat wel verkiesbaar zijn. Nu kan er net goed een biljet met H. Glopkens Brood & Spelen worden opgehangen.
 
Alleen maar de naam van  de  partij is onvoldoende, maar het bruinst bakt de Republikeinse Partij het met een onleesbare tekst, terwijl een foto van Willem Alexander met daarover een fors NEE voldoende was geweest.