10.2.19

Festijn 3


Binnen het paleis klimt het publiek, na Boris Johnsons aankondiging, enthousiast op de stoelen wanneer de "Trumpertino's" met begeleiding van de Berchtesgadener politiekapel  " Immer Saubere Stiefel" onder leiding van Baldur von Schirach de "Gesundes Volksempfindenmarsch" inzetten. Zodra de eerste tonen klinken ("Das gesunde, das gesunde, das gesunde Volksempfinden") terwijl Trump dit keer uitdagend naar zijn eigen kruis grijpt en Putin met ontbloot bovenlijf een kozakkendansje uitvoert, wordt er stevig meegeklapt en ontvouwen AfD-Führer Björn Höcke en Alexander Gauland geholpen door Joseph Goebbels een spandoek met de tekst "Wir sind und bleiben immer, ja immer, das gesunde Volk". Helaas ontrekt het spandoek aan een aantal leden van het Front National en het Vlaams Belang het zicht op het  toneel zodat  er een stevig robbertje gevochten dreigt te worden, maar dat wordt opgelost door enig bij de malafide rijwielhandel aangeschaft illegaal vuurwerk af te steken, waarop de PVV-ers Fleur Agema en Dion Graus het woord illegaal horend, meteen "alle illegalen het land uit" scanderen, een vrouw achterin de zaal zwaait met een piepklein Fries vlaggetje en roept "Swarte Pyt moat bliuwe".
Na het fantastische openingsnummer van de Trumpertino's volgen een paar meer solistische optredens van de leden van het trio. Eerst is het de beurt van Erdoğan die, ritmisch trommelend op eigen borst, de Erdoğandjive ten beste geeft, terwijl Trump en Putin het riffje "gülen-gülen-hopsasa" ten beste geven, daarna komt Trump met "In New York steht mein Trumpenhaus, eins, zwei, g'suffa, da greif ich so manches Pussy an, eins, zwei, g'suffa, da hab' ich als ein braver Mann,  eins, zwei, g'suffa, gezeigt was ich so alles machen kann, schon früh am Morgen fang ich mit twitter'n an." (helaas op YouTube niet te vinden daarom hier het Münchener origineel) Beide anderen zingen steeds vol  overgave "G'suffa" mee, waarop de zaal eerst werkelijk "loos" gaat en iedereen "G'suffa" meeschreeuwt. Vervolgens komt Putin aan bod, die geheel alleen een kalinka danst. Het paleis schudt op zijn grondvesten.  De Trumpertino's besluiten hun optreden met  een driestemmig "Tiritomba" op alpenhoorns, (niet op YouTube, daarom deze versie) waarbij een drietal heren in lederhosen, nadat ze begonnen waren een schuhplattler te dansen, pogen het toneel op te klimmen om Putin van een zelfgevlochten kransje van vergeetmenietjes te voorzien. Het is heel even onduidelijk wie de heren zijn, maar wanneer ze eenmaal op de bühne staan blijkt het dat het om Thomas Bach, Lance Armstrong en Sepp Blatter gaat en dat ze deel uitmaken van de Trumpertino's-act. 
Er klinkt luid "bis"- en "zugabe"-geroep, maar inmiddels staat een Witrussisch Don Kozakkenkoor al  op het  toneel en heeft  "Like a Westbankcowboy riding out on a horse in a star of david spangled rodeo" ingezet en galoppeert Bibi Netanyahu, niet te paard maar op een muilezel, vanachter uit de zaal naar voren om zoals gewoonlijk met gesloten ogen messen en lasso's te werpen naar ieder die hem niet welgevallig is.