6.10.10

Op naar Groningen


Dag van de Groninger Geschiedenis, thema ‘Land en Water’, zaterdag 16 oktober 2010, 11.00- 17.00 uur, RHC Groninger Archieven, Cascadeplein 4 te Groningen (op 5 minuten lopen van het station).
Op zaterdag 16 oktober organiseren het RHC Groninger Archieven, het Huis van de Groninger Cultuur, de Cultuurhistorische Vereniging Stad en Lande, het Gronings AudioVisueel Archief, Biblionet Groningen, het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaart Museum en het Groninger Forum gezamenlijk de Dag van de Groninger Geschiedenis. Het thema van dit jaar is overeenkomstig het thema van de landelijke Week van de Geschiedenis: ‘Land en Water’.
De dag wordt geopend door Pé Daalemmer en Rooie Rinus (foto) met een verrassingsact.
De dag biedt een verscheidenheid aan activiteiten, zoals muziek van Armstrong’s Patent en Geen Zee te Hoog, exposities over Land en Water, rondleidingen door de depots van het archief, lezingen over Groninger Hygiënisten, Waterbeheer in Ostfriesland en De Werkverschaffing, presentaties over het Groninger Wad, demonstraties visbakken, garnalen pellen, palingroken, nettenboeten en knopen leggen. Ook kunt u de vissersboot ‘ZK4’ en de reddingsboot ‘Gebroeders Luden’ bezichtigen, roeien bij Roeivereniging De Hunze en een rondvaart maken door de diepenring met Beno Hofman als uw gids.
De dag begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur met de Groninger Geschiedenisquiz. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. De toegang is gratis. Meer informatie en het volledige programma zijn hier te vinden.