26.1.16

Hond

 Zojuist werd ik getroffen door het volgende bericht op de website van de Leeuwarder Courant onder de kop "Friese adoptiehond vermist rondom Schiphol",
"De Leeuwardense Iekie Vlas was in alle staten toen hond Sharif ontsnapte. Ze had de hond net opgehaald van Schiphol, waar hij zich losrukte en de vrijheid tegemoet rende. De hond zwerft nu al bijna tien dagen rond. ,,Hij is momenteel buiten het gebied dat bij Schiphol hoort'', zegt Willemeike Koster, woordvoerster van de luchthaven. Volgens haar heeft de luchthaven de dierenambulance in de omgeving gewaarschuwd. Medewerkers gaan nu proberen de hond te vangen. De hond kwam uit een Turkse dierenopvang en zou door Vlas geadopteerd worden."
 Ik blijf achter met  een aantal vragen: 1. Is hier i.p.v. een Friese niet sprake van een Turkse adoptiehond? 2. Kwam deze hond om economische redenen naar Nederland? 3. Hoe kan het zijn dat deze hond als vluchteling niet via de gebruikelijke route via de Balkan, maar comfortabel per vliegtuig  ons land bereikte? 4. Dient deze deze hond zich niet in Ter Apel te melden? 5. Waar blijven de gebruikelijke demonstraties, want hier kan immers sprake zijn van een "testosteronbom", die vaderlandse teefjes niet met rust kan laten? 6. Waarom oppert de Leeuwarder Courant geen van deze vragen maar drukt dit verontrustende bericht zonder commentaar af?
Drs. Barend-Otto ter Vloot, Steenwijkerwold.