8.7.07

Vergoring

Even ten Noorden van Chicago loop ik naar een winkelcentrum. Ik ben de enige te voet. Op de parkeerplaats staan Cadillacs, Lincolns, SUV's en pickuptrucks van het kaliber Ford F250 en Dodge Ram. Terwijl mevrouw winkelt zit meneer in de auto en leest de krant. De motor draait.
Ik kijk later op de dag naar "Live Earth". En ontdek een andere vervuiling dan die Al Gore bedoelt. Ik heb het niet over een meidengroepje dat klaarblijkelijk niet weet dat jarretelgeordels onder de rok gedragen worden en dienen om kousen op te houden. Nee, ik heb het over Lenny Kravitz vanuit Brazilie, terwijl de Brazilianen zelf zulke voortreffelijke muziek maken en Cat Stevens vanuit Hamburg, terwijl de Wellbuam meer op hun plaats zouden zijn geweest.
Het is het soort globalisatie dat ik verafschuw: een urenlang bombardement met alsmaar dezelfde muziek. Muziek die zijn basis heeft in het land dat het meest aan "global warming" bijdraagt.
Ongetwijfeld staat de parkeerplaats van het winkelcentrum in Wilmette vandaag weer vol met Cadillacs, Lincolns, SUV's en pickuptrucks van het kaliber Ford F250 en Dodge Ram. Terwijl mevrouw winkelt zit meneer in de auto en leest de krant. De motor draait en de rest van de wereld wordt een schuldbesef aangepraat.