8.7.08

Onderzoek 2

Naar aanleiding van het j.l. zaterdag gevraagde onderzoek, ontving ik deze reactie:

Geachte Heer Bloemendaal,

Al jaren erger ook ik mij net als u aan het uiterst rumoerige gedrag van vrouwen tijdens jazzconcerten. Ik feliciteer u met uw moed om hier via uw blog nu eindelijk openlijk aandacht voor te vragen.
Echter een onderzoek naar de oorzaak raad ik u af. Dit omdat de uitkomsten van de meeste onderzoeken in dit land altijd worden uitgelegd in het voordeel van veroorzakers van publiekelijk leed.
Een betere oplossing naar mijn mening is om standaard bij de toegangsdeur vrouwen botweg te weigeren. Vriendelijk te verzoeken niet naar binnen te gaan zal veelal niet het gewenste resultaat hebben.
Wellicht is de oplossing bij elk jazzconcert uit voorzorg twee of drie vrouwen te verbranden voor de deur van het theater. Dit zal in de meeste gevallen de overigen voldoende afschrikken om naar binnen te gaan.
Ik hoop u hiermee de oplossende tip te hebben gegeven voor dit grote probleem om samen met u nog jaren te kunnen genieten van jazzconcerten zonder vrouwelijk publiek.
Met hoogachting,
B. Woudinga
Jazzliefhebber te Achlum

P.S. Ik ben genegen om samen met u het nodige sprokkelhout te verzamelen. Bijvoorbeeld uit de houtwallen in de buurt van Driesum.