In
de Verenigde Staten heb je kalkoenen en Butterball® kalkoenen, in ons
land heb je poulet en Thierry® poulet. Nu is het bereiden van een
Butterball® kalkoen een simpele zaak, maar het klaarmaken van Thierry®
poulet is niet zo eenvoudig, vandaar hier een recept. Haal het vlees
uit de vriezer, waar het minimaal een maand moet hebben in gelegen,
zodat alle bacteriën zijn dood gevroren. Leg het vlees vervolgens een
etmaal in steeds te verversen heet water om de bittere smaak te
verwijderen. Laat het vlees vervolgens nauwelijks afkoelen om het op
Tweede Kamer temperatuur te houden. Zet de braadpan op middelhoog vuur
en doe een flinke klont boter in de pan en wacht tot de boter flink
verhit is. Doe daarna de Thierry® poulet in de pan en laat hem zachtjes
aanbakken en bak hem bruiner dan hij van nature reeds is. Laat hem
vervolgens minstens een uur sudderen tot dat de Thierry® poulet uit
elkaar valt.