25.1.11

Potifar 37

Ter hoogte van Barneveld waren Potifars gedachten zo diep, dat hij bijna begon te hyperventileren. Neander leek bezorgd, maar zei niets. "Vermoedelijk is de man, doordat hij vannacht niet geslapen heeft, oververmoeid", besloot hij. Bovendien was Neander in gedachten al bezig met zijn column voor "Het Ware Woord" van die avond. Hij speelde met het idee de lezers van de krant keuzes de laten maken, bijvoorbeeld tussen griesmeelpudding en ajam smoor of Brandon en Cohen.
Katskelia keek heel even naar Potifar voor ze haar agenda opensloeg. Daar stond: "20.25 VPRO Nederland 3 Fuchsia Futtelmutt." "Dat was waar ook, vanavond was Fuchsia gast van Heinrik Caculeur in 'Een etmaal met...'. Fantastisch, de partij werd nu zelfs door wat een linksche omroep heette te zijn gefêteerd. Kijken vanavond! Die kale Caculeur leek trouwens sprekend op een van de beveiligers van de Grote Boentoet. Misschien schnabbelde hij als beveiliger er wel wat bij of misschien was het precies andersom en verdiende hij een extra zakcentje als televisiepresentator", dacht Katskelia.
Potifar dacht ook, maar nog steeds diep: "Als de politieagenten uit de fractie en natuurlijk ook degenen die kandidaat stonden voor de provinciale staten zoals Lolle Gronder overdrachtelijk verantwoordelijk waren voor de stichting van de staat Israël, dan zouden ze, als ze moslims gingen vervolgen en uitroeien, uiteindelijk ook kunnen zorgen voor een thuisland voor de moslims. Dat was toch een schitterende oplossing. Hij moest het daar toch eens over hebben met de Grote Boentoet. Maar eerst zou hij het idee wat uitwerken: kijken of niet alleen de woning van kampcommandant Gemmeke in Westerbork kon worden gerestaureerd, maar dat er daar ook barakken werden herbouwd. Het belastinggeld werd zo beter besteed dan aan kunstsubsidies."