30.1.11

Voisin 4

De Twentse ijdeltuitjes die zich de naam Avions Voisin hebben toegeeigend zijn zelfs op YouTube te achterhalen. Heel diep zijn ze niet in de geschiedenis van het echte merk gedoken, door botheid en arrogantie verblind, laten ze Voisin in 1936 met de productie stoppen.
Hoe kan het dan dat ik in mijn archief bovenstaande foto heb van de Franse president Lebrun en Gabriel Voisin op diens stand van de Parijse autosalon van 1937? Hoe kan het dan dat de bekende Franse autojournalist René Bellu in zijn boek "Toutes les Voisins" Voisins beschrijft "des origines aux anées 50"?
De grootste chotspe, afgezien van het feit dat ze het woord avions niet kunnen uitspreken, is dat ze hun ijdel geblaat op hun website voorzien hebben van de medeling: "© Copyright 2009 Avions Voisin. All rights reserved" Je moet maar lef hebben.

Wie even de tijd heeft vindt op YouTube deze echte Voisin uit 1935 van een Zwitserse deelnemer aan een rally Parijs - Deauville. Lees ook dit dat ik drie jaar geleden schreef.
Tot slot nog één citaat van de website van de Tukkerse anaalbreintjes om voor eens en altijd duidelijk te maken met wat voor volk we hier van doen hebben:
"Exclusive dealership of Avions Voisin in the Netherlands was held by a company ‘Cobor’, residing on Prinsengracht 542, Amsterdam. Today, this 1917 building offers paid access to cars of all sorts, as it is occupied by parking ‘De Hoofdstad”. However, the site’s former lavishness and glamour still guarantees to attract celebrities like Wesley Sneijder and Yolanthe Cabau, celebrating their ‘amour fou’ in front of safety cameras like they wouldn’t have done in just any old parking."