12.1.11

Potifar 26

"Hier houdt het spoor op", zei Katskelia
"Dat zie ik. Hij is hier, kijk maar, in een auto gestapt en zit nu, terwijl wij uren door de sneeuw baggeren, al lang thuis. Laten we maar teruggaan. We zijn het wildzwijn misgelopen, maar misschien zijn we nog op tijd voor de aardappelgemberschuimtaart of het kopje koffie toe."
Maar het teruglopen had meer voeten in de aarde - of beter in de sneeuw - dan Potifar dacht en toen ze na twee uur het terras van het restaurant betraden, was alles in duister gehuld en bleken ook de luxe touringcars, verdwenen.
"Ze hebben verdomme niet eens op ons gewacht. Hoe komen wij nu naar huis?" vroeg Potifar.
"Ze zullen vroeg zijn vertrokken omdat Compoet Zubberduff vanavond een uitnodiging had voor het televisieprogramma van Qurm en Bombeseim", zei Katskelia.
"Daar weet ik niets van", zei Potifar, waarover zou Compoet het hebben?"
"Over de missie naar Afghanistan en natuurlijk ook over hoe de Grote Boentoet voortdurend door het linksche tuig wordt belasterd en bedreigd. Ongetwijfeld zal Compoet een vergelijking maken met de toestand in Amerika. Je moet er toch echt niet aan denken dat de Grote Boentoet net zoals dat parlementslid in Arizona wordt neergeschoten."
"Ik hoop maar dat Compoet duidelijk maakt dat het linksche tuig een onverdraagzaam klimaat aan het scheppen is. Heb jij je gsm bij je, Katskelia?"
"Nee, die mochten we immers vanwege de geheime locatie niet meenemen. Dat weet je net zo goed als ik."
"Nou.... dan zijn we mooi in de aap gelogeerd."