28.11.12

Ford 3

Het lijkt er verdraaid veel op dat Ford Dagenham de periode van de, laat ik ze maar de pseudo-gesproomlijnde auto's noemen, overgeslagen heeft - ze waren er trouwens in het Grootsbritse wel degelijk: de Jowett Javelin, de Standard Vanguard - want meteen na de toch wel heel vooroorlogs gemodelleerde Popular en Prefect verscheen in 1951 de Consul, die veel weg had van een verkleinde Amerikaanse Ford uit 1948. De wagen had een nieuwe 1,5 liter kopklepmotor. Het modelletje is de eerste Corgi Toys, dat zich  een geduchte concurrent van Dinky Toys zou tonen: het autootje had, en dat was nieuw, ruitjes.
 In 1951 kwam ook de Zephyr uit, net als de Consul met een zelfdragende carrosserie, maar met een zescylinder kopklepper met een inhoud van2,3 liter.
De Ford Capri, eigenlijk de Consul Capri is van later datum, hij verscheen in 1961, de verkoop viel tegen en hij had een concurrent in eigen huis, de Cortina. Oorspronkelijk was het de bedoeling de auto alleen de exporteren, maar in 1962 kwam hij ook op de Britse markt.