8.11.12

Wobbe

"'n Maand leden hew ik jim 'n resept geven foar stoofde knynen. Ik docht toen noch dat 't wel met su falle met de besunigingen, maar intussen wete we allegare feul beter. Dat fan dy knynen kanne jimme fergete, feulsten te duur. De katten fanne buren binne goëdkoper en met 'n stukje hadde wurst makkelek noch te fangen oek. Ik hew 't resept dus anpast.
2 katten
1 stukje foelie
1 wutteltsje
1 takje pitersely
1 half ons bloem
60 gram butter
8 desiliter boeljon
1 drupke sitroensap
Snyd de poaten in twee stukken en de romp in ses stukken, goed afwasse en in kokend water met sout, foelie, wutteltsje en pitersely in 'n uur gaar koke. In 'n apart pantsje de butter en de bloem anne kook brenge en fervolgus met kleine skeutsjes de boeljon, waarin je de katten kookt hewwe, toefoege. As de saus gaar is de stukken kat derbij en noch 20 minuten stove late. Fan 't fel kanne jim moai bedslofkes of 'n bontmutske make. En 't moaie is dat jim teglykertyd fan 't gepiel en geskiet fan die krengen in jim tuunstje afbinne.