26.4.19

BLOKHUT

Sober sigarettenpakje snel in schap
Vanf 1 januari 2020 mogen er alleen nog sigarettenpakjes worden verkocht die allemaal dezelfde vorm en neutrale kleur hebben. Staatssecretaris Blokhut (VWS) laat weten dat hij de regels  voor de verpakking van sigaretten en shag dan wil invoeren.
Naast de gebruikelijke waarschuwende teksten en foto's mag er op een pakje  alleen nog de naam van de fabrikant en informatie over de soort sigaret staan. Door de pakjes minder aantrekkelijk te maken, moet roken worden ontmoedigd bij jongeren.
  Sober frisdrankflesje snel in schap
Vanaf 1 jaunuari 2021 mogen  er alleen nog frisdrankflesjes worden verkocht die allemaal dezelfde vorm en neutrale kleur hebben. Staatssecretaris Blokhut (VWS) laat weten dat hij de regels voor dde verpakking van frisdranken dan wil invoeren.
Naast de gebruikelijke waarschuwende teksten en foto's  mag er een flesje alleen nog de naam van de fabrikant en informatie over de soort frisdrank staan. Door de  flesjes minderaantrekkelijk te maken, moet het het gebruik van frisdrank worden ontmoedigd bij jongeren. 
  Sober chipszakje snel in schap
Vanaf 1 januari 2022 mogen er alleen nog chipszakjes worden verkocht die allemaal dezelfde vorm en neutrale kleur hebben. Staatsecretaris Blokhut (VWS) laat weten dat hij de regels voor de verpakking van chips dan wil invoeren.
Naast de gebruikelijke  waarschuwende teksten en foto's mag er op een zakje alleen nog de naam van de fabrikant en informatie over het soort chips staan. Door de zakjes minder aantrekkelijk te maken, moet het gebruik van chips worden ontmoedigd bij jongeren.

Sobere auto snel  bij de dealer 
Vanaf 1 januari 2023 mogen er alleen nog maar auto's worden verkocht die allemaal dezelfde vorm en neutrale kleur hebben. Staatssecretaris Blokhut (VWS) laat weten dat hij de regels voor de vorm van auto's dan wil invoeren.
Naast de voorgeprogrammeerde maximale snelheid van 25 km/u. mag er op een auto alleen nog de naam van de fabrikant een informatie over de bestuurder op de auto staan. Door de auto's minder aantrekkelijk te maken, moet het gebruik van auto's worden ontmoedigd bij jongeren.

en vanaf 1 januari  2024 komt staatssecretaris Blokhut (VWS) ons iedere avond persoonlijk instoppen