4.7.20

CRYPTOFENEMOLOGIE

JULIPROGRAMMA VAN DE CRYPTOFENEMOLOGISCHE VERENIGING OP ORTHODOXE BASIS

  16 juli 2020 bijeenkomst in de Van Knolkenborghzaal, 3e Saskiadwarsstraat 631, Leeuwarden.
Lezing door  de heer drs. Svenneken Corcorelli uit  Houtigehage over de toepassing van aromatherapie bij de ouder wordende goudhamster (mesocricetus auratus). Door onderzoek van een team wetenschappers onder leiding van drs. Corcorelli is komen vast  te staan dat met name de geur van begonia's gemengd met die van vers gebrande koffie rustgevend werkt op de oudere goudhamster en bovendien het leven  van  het diertje kan verlengen. Drs. Corcorelli neemt een zevenjarige goudhamster, drie begonia's en een half pond ongemalen koffie mee. In de pauze is er tijd om gezellig  bij te praten, na de ook voor onze vereniging ingrijpende coronacrisis. Na de pauze is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanvang 19.30. Leden betalen 7,50 euro, niet leden 10,00 euro. Mondkapje verplicht.

  21 juli 2020 bijeenkomst in de Van Knolkenborghzaal, 3e Saskiadwarsstraat 631, Leeuwarden.
Het bestuur prijst zich buitengewoon gelukkig de agenda voor juli te kunnen uitbreiden met (de wegens de coronacrisis uitgestelde) komst van de dames Embraya, Bobine en Essença de Marreur (zie foto)
uit het Franse Issy-les-Moulineaux. Wij hebben de gezusters kunnen strikken om met name de vrouwelijke leden onzer vereniging les te geven in het vervaardigen van de zogenaamde "gilets jaunes" of in  onze taal: gele hesjes. Een en ander, omdat de dames Franstalig zijn, begeleidt door Scintilla Marchal uit het Belgische Gent die voor vertaling naar het Nederlands zal zorgen. Embraya neemt de taak op zich om te tonen  hoe een geel hesje wordt gehaakt, Bobine breit samen met de aanwezigen een geel hesje en Essença naait samen met leden onzer vereniging uit geel vilt een  hesje in elkaar. Voor reservering van deelname en aanschaf van het nodige materiaal dient u tijdig contact op te nemen met ons secretariaat. De kosten voor deelname aan deze, alleen voor leden toegankelijke les zijn 56,30 euro.  Aanvang 14.30. Mondkapje verplicht.
26 juli 2020 bijeenkomst in de Van Knolkenborghzaal, 3e Saskiadwarsstraat 631, Leeuwarden.
Lezing door, gevolgd door een  wandeling onder leiding van Wamsebier Schnelsnavel, lijstaanvoerder van de Partij voor de Verre Toekomst. Thema: "De toekomst ligt in het verschiet." Na zijn lezing trekt de heer Schnelsnavel met de deelnemers er op uit voor een drie uur durende wandeling op zoek naar de toekomst, hij laat de wandelaars daarna één voor één achter die de weg naar het heden zelf terug dienen te vinden. Kosten: vrijwillige bijdrage. Mondkapje, vergrootglas en wandelschoenen verplicht.