24.6.15

Hermandad

Net even de telefoon gepakt om de voorzitter van de politievakbond APC Gerrit van de Kamp te vragen naar de politie-acties van a.s. zaterdag bij de start van de Tour de France in Utrecht.
"Goedemiddag, heer Van de Kamp, hoe spel ik uw naam?"
"Met de V van verrekkeling, A van achterlijk, de N van neuroot, de D van droplul, de E van egoïst, de K van klootzak, de A van achterlijk, de M van malloot en de P van politie. Hebt u dat?"
"Jazeker, dank u wel! U gaat 0p 4 en 5 juli a.s. actie voeren?"
"Natuurlijk onze persoonlijke belangen gaan boven alles,  dat motto hebben wij sinds 1940 hoog in ons vaan."
"Hoe bedoelt u dat?"
"Nou, gedurende de gehele oorlog hebben wij om  onze eigen belangen niet te schaden, op een enkeling na, goed met de bezetter samengewerkt."
"Ik moet dus wat er op 4 juli in Utrecht  staat te gebeuren, zien als een traditionele voortzetting van wat destijds is begonnen?"
 "Wis en waarachig, we laten ons door niets en niemand van ons eigenbelang beroven."
"Juist en hoe gaat u dat op 4 juli aanpakken?"
" Om de beginnen gaan wij een uur voordat  er gestart wordt, over het circuit fietsen, en omdat wij ons altijd per auto verplaatsen en dus ongetraind zijn zal  dat tergend langzaam gebeuren, wij maken er een, zoals dat, geloof ik in wielertermen heet, een echte surplacedemonstratie van, laat zoiets maar aan ons over."
" U hebt er echt zin in, geloof ik?"
"Nou en of we er zin in hebben. We gaan een dag later ook de reclamekaravaan aanpakken, we halen in Rotterdam alles uit de kast om die volledig in het honderd te laten lopen, we zijn van plan om een aantal wagens  te laten demonteren om te kijken -  of bijvoorbeeld - het juiste wattage remlichten is gemonteerd. Zo nu en dan zal even worden gepauzeerd  om een aardig lied in  te zetten, zoals: "De politie is mijn beste kameraad, de politie weet op alle dingen raad, als je naar de overkant moet, of je weet de weg niet meer, de de politie brengt je over en hij  regelt het verkeer, de politie is mijn beste kameraad". 
"Meneer van de Kamp dank u voor dit gesprek!"