25.6.15

Genen

Gistermiddag, na een telefoontje met opmerkelijk nieuws over een gentransplantatie in Duitsland, gebeld met Professor Dr. Dr. Alois-Heinrich Hetzenbäcker van de universiteit van Oberhambach.
"Herr Professor Doktor Doktor Hetzenbäcker, U schijnt onlangs een opmerkelijke gentransplantatie te hebben verricht. Kun u mij kort uitleggen waarom het precies gaat?"
"Zoals u ongetwijfeld weet, rukt het gebruik van handy's meer en meer op...
"Neemt u mij absoluut niet kwalijk dat ik u een ogenblik onderbreek: een handy is een mobiele telefoon?"
"Ja, ja, en die telefoons zorgen met name bij het sms-en  voor grote problemen, vooral bij de immer voortschrijdende obesitas, wanneer  ook de vingers van de  gebruikers dikker worden en zij regelmatig mistasten wanneer zij een bericht willen intoetsen  en versturen. Dat betekent dus dat zij ernstig verminkte missives versturen. Door nu een gen - het gen  dat verantwoordelijk is voor de lange middelvinger -  van de aye aye, het vingerdier van  Madagascar, af te zonderen en  in te planten in de foetus van een kind van een  ouderstel met obesitas, is het mij  recentelijk gelukt een kind met een lange middelvinger geboren te laten worden, zodat Hannelore U.M. Himmelswillen, want zo heet de baby, op latere leeftijd niet geconfronteerd gaat worden met sms-problemen. Bovendien is zo'n vinger buitengewoon handig in het steeds drukker wordende verkeer: hij is immers duidelijk zichtbaar wanneer hij wordt opgestoken tegen medeweggebruikers."
"Herr Profesor Doktor Doktor Hetzenbäcker hartelijk dank voor dit gesprek."