25.1.17

Toen 10

Achter het stuur van een Mack, onderweg van chauffeurscafé naar chauffeurscafé met achter de trekker een bijna lege trailer met zo'n vijfentwintig stoeltjes en  een filmprojector en dat allemaal omdat de film "Convoy" in première ging en vrachtwagenchauffeurs de trailer van de film in (juist, ja) een trailer konden zien en tegelijkertijd gratis kaarten ontvingen voor de première in een aantal bioscopen. 
Ik maakte in die tijd, we hebben het over de jaren zeventig, het programma voor vrachtwagenchauffeurs "Truck". In de uitzending sprak ik met chauffeurs - maar ook met de vakbond - over werkomstandigheden, loon, eten, ziekte, kortom over alles wat het beroepschauffeursvak aanging, want er was in die sector veel mis. Zaterdagavond a.s. kijkt "Andere Tijden" op NPO 2 terug naar die woelige jaren. 

N.B. Michiel Veenstra, die voor de NTR de geschiedenis van 3FM bijhoudt meldt op de 3FM-website: "VARA’s Wim Bloemendaal vermaakt de nachtelijke truckers met Groot Licht". Na historisch onbenul Veenstra twee keer op deze onzin te hebben gewezen met het verzoek tot correctie over te gaan - zonder enig resultaat - heb ik mijn hoofd maar in de schoot gelegd. Veenstra is dj en die luisteren in de regel erg slecht.