17.4.13

Assen 3

Meer over Assen. Een reactie van Jan Bakker uit  Sint Annaparochie.

Ik kan me, met de beste wil, geen voorstelling maken van wat zich daar op dat gemeentehuis van Assen heeft afgespeeld. Gevoelsmatig zeg je, dat, als je de stemmenverhouding in de vertrouwenscommissie mag geloven, daar 'iets aan de hand moet zijn'. Anderzijds wordt het, de persoon van Sicko Heldoorn kennende wel erg moeilijk voorstelbaar dat uitgerekend Sicko niet handhaafbaar zou zijn als burgemeester! Ik denk dat zowel in het verhaal van Eelke Lok als in dat van Wim Bloemendaal veel waars zit.

De Drentse 'volksaard', ontsproten aan Turf, Jenever en Achterdocht zal wellicht ten grondslag liggen aan de problemen. Waarschijnlijk is men daar in feite nooit, waar het betreft het maatschappelijke leven en in het bijzonder het openbaar bestuur het Swiebertje- en Bromsnortijdperk ontgroeid.

Waar anders is het mogelijk dat de gemeenteraad geinfiltreerd is door PLOP, een stelletje notoire kroeglopers, onder aanvoering van de plaatselijke sexshopuitbater Willen Homan om vervolgens de zaak 'op stelten' te zetten met allerlei verkeerd bedoelde ongein en daarna 'als beloning vanuit de bevolking' in een volgende raadsperiode terug te mogen keren met een raadsfractie van vijf leden? Dat vervolgens diezelfde Homan ook nog eens een keer, door de raad gesanctioneerd op een wethouderszetel geplaatst wordt, om daarna na een half jaar als gevolg van totale onkunde en dito onbenul weggestuurd te worden weggestuurd, was,  leek mij, het voorlopig 'hoogtepunt'.

Nu echter blijkt dat dit zootje ongeregeld het zelfs kan schoppen tot het voorzitterschap van een vertrouwencommissie toont het nog maar weer eens aan dat “het volk de regering krijgt die het verdient”! In die zin is het een logische stap dat Homan zich, zonder blikken of blozen nu kandidaat stelt voor het burgemeesterschap. Men zou verzuchten: doe dat dan maar…., met onwillige honden is het slecht hazen vangen.

Raadsbreed verschuilt heel “politiek Assen” (of wat daar voor door moet gaan) zich nu comfortabel achter de geheimhouding van de vertrouwenscommissie.

De redenering daarachter is blijkbaar dat deze geheimhouding noodzakelijk is om de “betrokkenen” (i.c. de kandidaat burgemeester Heldoorn ) niet te schaden.

Mij lijkt dat in dit specifieke geval deze redenering in het geheel NIET op te gaan! De geheimhouding schaadt de kandidaat op onaanvaardbare wijze!

Het zou de PLOP-club, geheel in lijn van hun volstrekt kamikaze-achtige manier van “politiek bedrijven”, niet gehinderd door kennis, besef van verantwoordelijkheid en bewust van hun eigen rol, sieren ook op dit gebied maar eens de onbenul uit te hangen en openheid van zaken te geven!

“Het volk” (vooral buiten Assen) in het algemeen en Sicko Heldoorn in het bijzonder heeft er recht op dat zijn naam gezuiverd wordt van Turf, Jenever en Achterdocht!