9.1.15

Nieuws

Uit de verre voorganger Hara-Kiri (1960) van Charlie Hebdo herinner ik me geen cartoons met  muzelmannen, wel eentje met Jezus die, met het kruis op  de schouder, om een kruier roept en een andere waarbij zwarten op een vrachtwagen een fabriek worden ingereden om er aan de andere kant als ingeblikt voer voor kannibalen weer uit te komen. Ik heb de afgelopen dagen natuurlijk, zoals iedereen, veel tussen televisiestations schakelend, het nieuws gevolgd: de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry in uitstekend Frans de Fransen een hart onder de riem horen steken, iemand zijn verbazing horen uitspreken dat de broers Kouachi een geloofsgenoot (de politieagent) in koelen bloede executeerden, alsof niet zo heel lang geleden IRA-leden Ierse politiemensen ombrachten en op de website van de befaamde verzetskrant "De Telegraaf" het volgende gelezen:
De Amsterdamse fotograaf Paul Blanca heeft donderdagochtend een tatoeage laten zetten met de tekst 'Je suis Charlie', naar aanleiding van de aanslag in Parijs. Dat gebeurde in de shop van tattookoning Henk Schiffmacher, die vervolgens een foto van het exemplaar op de Instagrampagina van het Amsterdam Tattoo Museum zette, meldde Metro. „Ik heb het idee dat er nog wel meer gaan komen”, zei Schiffmacher. „Eigenlijk verbaast het me dat ik er nog niet meer heb gezien.” Blanca liet de tattoo in dikke zwarte letters over zijn hele hand zetten. „Dat is wel een heel bold statement. Ik denk dat we wat meer in de vorm van potloodjes of pennetjes zullen zetten”, verwacht de tattookunstenaar. 
Inmiddels hebben Paul Blanca, de reporter van "Metro", de websitejournalist van "De Telegraaf"  en Henk Schiffmacher  "Nous sommes des cons" op hun voorhoofd laten tatoeëren.