24.8.15

Jane XVI

Zo'n vijfendertig jaar geleden begon ik mijn vaders moeders voorouders te achterhalen, dat betekende zelf naar Leeuwarden, naar Woerden en Apeldoorn, maar ook schriftelijk contact met archieven in Sneek, Bolsward, Franeker en Harlingen, waar ik, tegen betaling, iemand bereid vond de familie uit te zoeken. Nu zit ik uren achter scherm en toetsenbord om relaties van Otho Scott in Chagrin Falls in 1886 uit te pluizen, het is qua uitzoekerij fysiek gemakkelijker geworden.
Lena B. Ober is de eerste  die een kaartje in Otho's album plakt en in de kantlijn een paar niet te ontcijferen initialen zet, Otho zal die begrepen hebben, ik niet. Lena is het tweede kind van George H. Ober (1838-1903) en Martha Ober-Matthews (1842-1927), ze heeft in 1880 een  ouder broertje Archie M. Ober (1860-1950) blijkt uit de volkstelling van 1880. In 1900 zijn de kinderen uit Chagrin Falls verdwenen. Lena werd geboren op 22 september 1869, trouwde met ene Woodburn en werd in 1959 begraven op de Oak Lawn begraafplaats in Lake City, Florida.
Haar ouders vonden hun laatste rustplaats op de Evergreenbegraafplaats in Chagrin Falls. Het ouderlijk huis van Lena is bewaard gebleven en is thans het lokale museum van de Historical Society van Chagrin Falls. Wanneer ik straks alles heb uitgezocht gaat het boekje samen met mijn speurtocht daar naar toe, het lijkt mijn vrouw en mij de enige plaats waar het tot zijn recht komt.