25.7.23

NPO 2

"Mooi, hè? Die Sabeldans en voor mij komen weer heel dierbare herinneringen aan mijn man boven. Maar ik heb ook een vraagje als dat mag."

"Natuurlijk  mag dat Blankette. Zeg het maar. Barst maar los."

"Nou,  die componist, die Karremans. Is  dat dezelfde, als die van  Zeepbrenitsa of is het zijn broer? Zou zo maar kunnen toch?"

"Nee, nee, Blankette. Die componist  heet Chatsjatoerjan. Dat was en Rus."

"O, wat erg een Rus en ik vind die muziek mooi. Ik schaam me toch een beetje. "

"Is helemaal niet nodig, Blankette, Chatsjatoerjan is al in 1976 overleden."

"Gelukkig maar, want ik dacht stel je voor dat hij een vriend was van Poetin. Daar moet je toch niet aan denken. De Sabeldans van Poetin."

"Wat staat vandaag voor jou op het  programma Blankette? "

"Nou, ik ga zo meteen eerst eens even stoffen en stofzuigen en als dat achter de rug komen de boodschapjes aan de beurt. Want dat moet  ook steeds opnieuw gebeuren, maar de winkels hier in het dorp  gaan pas om één uur open, dus dat heeft nog wel even  tijd, snap je?"

"Wat ga je vanavond koken Blankette?"

"Dat weet ik nog niet hoor, dat is nog zo ver weg. Misschien kook ik wel helemaal niet en eet ik een boterhammetje. Ik ben een stuk gemakkelijker geworden, nu mijn man er niet  meer is. Niet dat hij een moeilijke eter was, hoor, maar je kookt toch beter voor zijn tweeën. Hij at heel graag  blote billetjes in het gras.  Dat was zijn lievelingskostje."

"Nou Blankette we zijn een heleboel over jou te weten gekomen, veel plezier vandaag en dan  is het nu tijd voor de toestand op onze wegen."