18.3.19

Prinsemarij


Net even de telefoon gepakt om de voorzitter van de politievakbond APC Gerrit van de Kamp te vragen naar de politie-acties van vandaag.

"Goededag, heer Van de Kamp, hoe spel ik uw naam?"

"Met de V van verrekkeling, A van achterlijk, de N van neuroot, de D van droplul, de E van egoïst, de K van klootzak, de A van achterlijk, de M van malloot en de P van politie. Hebt u dat?"

"Jazeker, dank u wel! U gaat vandaag actie voeren?"

"Natuurlijk onze persoonlijke belangen gaan boven alles,  dat motto hebben wij sinds 1940 hoog in ons vaan."

"Hoe bedoelt u dat?"

"Nou, gedurende de gehele oorlog hebben wij om onze eigen belangen niet te schaden, op een enkeling na, goed met de bezetter samengewerkt."

"Ik moet dus wat er vandaag gebeurt, zien als een traditionele voortzetting van wat destijds is begonnen?"

 "Wis en waarachig, we laten ons door niets en niemand van ons eigenbelang beroven."

"Juist en hoe wordt dat nu aangepakt ?"

" Wij rijden vandaag in onze dienstvoertuigen over de volle breedte van de weg met  een snelheid van 66 kilometer in een zwaan-kleef-aan-actie naar Den Haag! Met die snelheid wijzen we op het  feit dat dat onze pensioensleeftijd dient te zijn.  Zesenzestig  en geen jaar meer!"

" U hebt er echt zin in, geloof ik?"

"Nou en of we er zin in hebben.  Zo nu en dan zal even worden gepauzeerd  om een aardig lied in  te zetten, zoals: "De politie is mijn beste kameraad, de politie weet op alle dingen raad, als je naar de overkant moet, of je weet de weg niet meer, de de politie brengt je over en hij  regelt het verkeer, de politie is mijn beste kameraad". 

"Meneer van de Kamp dank u voor dit gesprek!"