23.8.13

Barbara 2


Gisterochtend weer een quarrel met Bastiaan: hij wilde in plaats van met mijn Smart met mijn Range Rover naar de Park and Ride, terwijl ik met Cecile naar de trimmer zou ."Het is niet safe met Cecile in de Smart", hield ik hem voor. "Had dat dan gezegd bitch, toen we de Smart kochten, dan had ik een groter autootje voor je gekocht. Ik word gek in dat kleine kreng, bovendien poken de collega's fun at me en vragen ze of ik nog meer van die wind-up-toys heb. Besides, er staan op de Park and Ride in Bussum Mercedessen, BMW's en ook een aantal SUV's, zodat de Range Rover geen gevaar loopt!" "Nou dan neem je je Jaguar toch. Dan is het probleem gesolved." "Ja hoor, mevrouw heeft weer de perfect solution: dan neem je je Jaguar toch, alsof ik mijn E-type vanavond meteen door naar de sloop wil rijden, kom nou toch, be sensible, zo'n auto laat je niet alleen achter op een Park and Ride." Uiteindelijk is meneer toch maar met de Smart naar Bussum vertrokken, als hij zelf niet zo stupid was geweest om zijn collega's te vertellen dat hij in een Smart naar de Park and Ride was gereden, dan hadden zijn collega's never nooit geen fun at him gepoked."

Een few days niet op het web geweest, omdat ik busy was met een aantal andere zaken, zoals het grumpy gedrag van Cecile na thuiskomst van de trimmer. Jeeeesus, wat kunnen honden bitches zijn. Net zo'n behaviour als een Larense, die, op het plaveisel ter plaatse, een high heel onder haar schoen breekt. Het weekend waren we met de E-type naar Gent, maar daar hoef ik voorlopig ook niet meer naar toe, het leek, qua publiek, Marbella wel, van een kredietcrisis is bij het klootjesvolk niets te merken. Ik zei nog tegen Bastiaan: "Het lijkt wel of wij de enigen zijn die inleveren". Maar die had maar voor één ding aandacht: dat zijn E-type 's nachts in een goed afgesloten garage stond. Hij is dagen bezig geweest om een hotel in de buurt van Gent te vinden, waar de E-type in een aparte box kon staan. Maar toen we bij het hotel aankwamen, bleek de box vijf centimeter te kort voor de E-type, dus Bastiaan in alle staten. Hij wilde meteen naar een ander hotel, maar de desk clerk maakte hem duidelijk dat hij toch vierhonderd euri moest ophoesten voor de bestelde kamer. Uiteindelijk is de zaak geregeld: de eigenaar van het hotel heeft zijn Toyotatata in de box gezet en Bastiaan de E-type in de garage van de hotelier.

Gistermiddag naar de kapper en - fuck three times fuck - terwijl ik vanmiddag even met een paar vriendinnen naar Den Haag wou, regent het de hele dag. Ik had de Range Rover gistermiddag speciaal laten wassen en uitzuigen door ons Philippijnse hulpje, Maria. We hadden destijds de keuze tussen Maria en Fatima, Bastiaan wilde Fatima, vermoedelijk omdat ze grotere, zoals hij ze noemt boobs, had, maar ik vond Maria een vertrouwingwekkender naam. In ieder geval heeft ze er gistermiddag met behulp van een trapje drie uur haar best opgedaan en stond de Range Rover in onze garage te blinken. Maria moet de Range Rover wel altijd buiten cleanen, want als er vlokken foam op de E-type komen dan wordt Bastiaan furious. Maar goed vanmorgen om kwart over tien kreeg ik de eerste afzegging van Esther en vijf minuten later die van Yvette, dat met dit weer een dagje Den Haag niet in de picture was. Dus heb ik me maar in mijn Burberry double breasted check packaway trench coat (want zo heet de jas voluit) gehesen om Cecile eens flink uit te laten.

Barbara Lebber-Beck, Blaricum