26.8.13

Barbara 5


"A lonely weekend", dat is de betere description van de afgelopen dagen. Sam en Peter-Paul waren een long weekend met lamStraal (Bastiaans en mijn codewoord voor easyJet) naar Edinburgh en Bastiaan was met Carel van der Cuijcken (drie c's en een ij met puntjes) uit Naarden naar een Benleytreffen in Bremen. Carel heeft namelijk een blown Bentley uit 1929, die in 1930 in Le Mans zou hebben gereden, alhoewel Bastiaan dat ernstig betwijfelt, omdat er dan zeker 200 geblazen Bentleys in 1930 in Le Mans moeten hebben gereden. Bastiaan zegt dat natuurlijk niet tegen Carel, want Carel leeft voor zijn Bentley als een monnik voor de Maagd Maria. De heren zijn zaterdagochtend tegen negenen vertrokken, stevig ingepakt, want Carel houdt van "open" rijden. Ik fear dus dat Bastiaan met een dubbele pneumonia terugkeert, als hij terugkeert, want de Bentley schijnt de nodige problems te hebben. Ik had me gisteravond al voorbereid op de rol van Nurse Nancy en de nodige Frapin XO en citroenen ingeslagen, when ik got a phone call dat de heren ter hoogte van Oldenburg gestrand waren. Toch maar goed, dat ik niet een weekje Dubai had geboekt.

Vannacht om kwart drie kwam Bastiaan, nauwelijks in staat een woord uit te brengen, per taxi eindelijk boven water. Carels Bentley was per in Oldenburg gecharterde trailer samen met Carel en Bastiaan naar Naarden getransporteerd en vandaar had Bastiaan zichzelf maar moeten redden. Wat ik van Bastiaan begreep had Carel op de terugweg uit Bremen een secondary road genomen onder het uitroepen "just like the English country roads" en hadden ze met een snelheid van dik boven de zeventig mijl per uur een corner gemist, waardoor de Bentley in een drassig stuk grond belandde, waar hij met geen possibility uit te krijgen was. Carel heeft Bastiaan toen naar een verderop gelegen farm gestuurd om hulp te halen. De Bentley is met een tractor uit de klei getrokken, maar was met geen mogelijkheid meer aan de praat te krijgen. De heren hebben daarna vijf uur op een bergingsfirma uit Oldenburg moeten wachten. "Dat is eens , maar nooit weer" zei Bastiaan toen ik hem een hot groc inschonk. But we have to see about that, als Carel morgen belt, heeft Bastiaan zijn blazer al weer aan.

Till now ben ik voorzichtig geweest om iets over Bastiaans Ferrari te schrijven, die hij begin dit jaar van zijn bonus gekocht heeft in Hilversum. Hij heeft een flinke discount kunnen bedingen omdat, as I understand, de importeur broke ging en een aantal wagens op een fishy manier heeft weggesluisd. Bastiaan is nu afraid dat de curatoren hem zijn Ferrari zullen afpakken. Dat is natuurlijk belachelijk, want hij heeft de Ferrari betaald. Ik mag er, by the way, niet in rijden. Nu is dat rijden toch een probleem, want je moet vanwege de ground clearance van te voren je road zo uitstippelen, dat je niet in straten met verkeersdrempels terecht komt. Het wordt hoog tijd dat er maps komen, waarop die krengen staan aangegeven. Ik heb Bastiaan trouwens gisteravond, now he's sick in bed en we more time hebben om te praten, gevraagd of er dit jaar een bonus inzit: "Sure, sure", zei hij, "en maybe zelfs hoger dan verleden jaar!"

Barbara Lebber-Beck, Blaricum