13.9.07

Acteur

Gisteravond passeer ik zappend "A Touch of Frost", ik blijf hangen omdat ik een acteur herken. Hij speelt een aan lager wal geraakte toneelspeler, die in dienst is van een escortservice. Ik heb hem ooit geinterviewd, maar weet zijn naam niet meer. Speelde hij in de jaren zeventig in "Nicholas Nickleby"? Ik ga het internet op, ontdek dat de aflevering van "A Touch of Frost" van gisteravond op 28 januari 1996 in het Verenigd Koninkrijk werd uitgezonden, maar dat het rijtje van acteurs ontbreekt. Ik herinner me de man zo goed, omdat hij in een buitenwijk van Londen woonde en fotograaf Frans Hemelrijk en ik bij hem thuis waren uitgenodigd. Dat was redelijk uitzonderlijk.
Op de terugweg wijst Frans op een groot gebouw dat in brand staat. Ik herken het. Het is het Imperial War Museum. We arriveren eerder dan de brandweer en Frans begint nijver te fotograferen, tot we door een politieagent worden verzocht ons bij de collega's achter de inmiddels opgerichte afzetting te voegen. Vervolgens racen we naar Fleet Street (toen nog de Londense krantenstraat), want wij hebben de beste foto's. Frans duikt de donkere kamer in en ontwikkelt en drukt de foto's af. Maar uiteindelijk worden ze niet gekocht: eigen fotografen eerst.
In de "Radio Times" staan de acteurs in een aflevering van een serie altijd vermeld. Dat doen de omroepbladen hier niet. Dat is spijtig, want nu ik heb de smoor in omdat ik me de naam van de acteur niet meer kan herinneren.