30.4.12

Highland Fling

De heer Ozenfant, die er vandaag op stond gepavoiseerd het plaveisel te betreden, maar in geen geval  getooid met oranje, verliet uiteindelijk de woning met een tartanstrik. Omdat de heer Ozenfant niet gesteld is op al te grote drukte met de kans buitengewoon irritante soortgenoten te ontmoeten, bleef hij vanmiddag dus thuis.
Ik zag intussen vandaag zeker zeven Huntelaars, gelukkig waren drie ervan van het vrouwelijk geslacht, want ik begon enigszins verward te raken. Zeven Huntelaars, nog vier erbij, en het was een compleet Nederlands elftal. 
De heer Ozenfant miste inmiddels de kans drie familieleden te ontmoeten, een vergezeld door een mevrouw die zich weinig gelegen liet liggen aan het immer aanwezige snuffelgedrag van een cairnterrier en die haar hond in gestrekte looppas meevoerde. Dan was er een negen maanden oude, buitengewoon vriendelijke westie en een oorspronkelijk uit de Verenigde Staten afkomstige westie, die door het leven gaat als Isolde en die volgens de eigenares een voortreffelijke danseres is. De heer Ozenfant trok bij thuiskomst zijn neus op en zei:  "Zolang die Isolde geen Highland Fling danst, ben ik niet in haar geinteresseerd".