14.4.07

De anderen

Nicholas Sarkozy, Ségolène Royal, Jean-Marie Le Pen, Jean-François Bayrou en José Bové zijn redelijk bekende namen, maar wie zijn die andere Franse presidentskandidaten?

Marie-George Buffet, PCF, Franse communistische partij, trachtte een sterk links front te vormen: anti-vrije markt, maar dat mislukte.

Olivier Besancenot, Ligue Communiste Révolutionnaire, was een van de leiders van de campagne tegen de Europese grondwet.

Arlette Laguiller, Lutte Ouvrière, doet al voor de zesde keer mee aan de preseidentsverkiezingen. Leninistisch-Trotskystisch.

Frédéric Nihous, CPNT, hetgeen staat vor Chasse, Pêche, Nature et Tradition dus voorstander van met pijl en boog en hengel bewapende traditionele naaktloperij.

Gérard Schivardi, Parti des Travailleurs, metselaar en burgemeester van het dorp Mailhac, voor een onafhankelijk Frankrijk zonder EU-bemoeienissen.

Philippe de Villiers voluit Philippe Le Jolis de Villiers de Saintighon, rascistische burggraaf met traditioneel rechtse opvattingen: maakt zich als een Franse Geert Wilders zorgen over de islamisering.

Dominique Voynet, Groenen of Verts, medeoprichtster van de Groene Partij in 1984, was minister van millieu en is nu senator.